Ljudböcker


Ljudböcker och Podcasts utgör en allt större del av vår verksamhet. Tjänster såsom Storytel har gjort ljudboks-lyssnande allt mer lättåtkomligt och många bokförlag väljer därför att ge ut sina böcker även som ljudböcker.

Studio Emanuel erbjuder en rad olika lösningar för ljudboks-produktion, allt för att du som förlag eller författare ska få en lätt process. Om du är intresserad av att få din bok inläst och producerad, hör gärna av dig.

Våra kontaktuppgifter finns under "om oss". Eller så kan man skicka ett mail till oss båda via "kontakt".  Prisuppgifter och hur produktionen ser ut hittar du under: "Priser".

Så, hur går det till när man spelar in en ljudbok?
Först bestämmer vi tillsammans med förlaget/författaren vem det är som ska vara rösten för boken. Oftast är det någon av våra egna inläsare (som går att höra längre ner på sidan) som blir vald. Det är vanligen smidigast pga erfarenhet och geografisk närhet till studion. Sedan läser inläsaren igenom boken för sig själv, för att fullt förstå vad som ska läsas in. Inspelning bokas sedan in och utförs på det sätt som demonstreras i videon här bredvid, där Josefine Arenius läser boken "Kärleken blev mitt vapen" av Soheila Fors.
Arbetet går sedan över till editering, där vi klipper bort alla pauser och fel-läsningar. Nu är processen nästan klar. Men först ska det korrlyssnas, för att upptäcka om det missades något i inläsningen. Efter detta är boken klar för mix och sedan leverans. Leveransen ser lite annorlunda ut beroende på om materialet ska tryckas på CD, eller laddas upp för streaming. 

pexels-photo-302655.jpeg

Våra inläsare - Röstprov

Vi har flera professionella inläsare. Några av dem, kan ni höra här nedan.